Frees van Kaltenbach Tools

heeft u een topkwaliteit frees nodig? Dan bent u bij Kaltenbach Tools aan het juiste adres. Wij zijn het adres voor de beste, krachtige en degelijke metaalbewerkingsmachines. Dus ook voor hoge kwaliteit frees machines. Bij Kaltenbach Tools kunt u niet alleen de beste apparatuur te kopen, maar u kunt ook bij ons terecht voor het leasen van een frees of andere metaalbewerkingsapparatuur. Wilt u meer weten over ons assortiment of een vrijblijvende offerte ontvangen voor een frees van Kaltenbach Tools? Neem gerust contact met ons op.

Frees en freesmachine

Frezen is een machinale bewerking van metaal, hout of ander materiaal. Daarvoor gebruikt u een frees machine. De frees in de machine is het draaiende stuk gereedschap dat zorgt voor de verspanende werking van het materiaal. Een freesmachine bestaat dus uit verschillende onderdelen die u nodig heeft om te frezen. Er bestaan zowel freesbanken als handmatige freesmachines. Bij een handmatige freesmachine wordt de spilas met frees machinaal aangedreven, maar moet u het apparaat zelf door het materiaal duwen of trekken. Bij een computergestuurde (CNC) freesmachine wordt dit gedaan door middel van een computerprogramma dat het materiaal aanstuurt. Zo kunt u het patroon dat u wilt verspanen vooraf in het programma invoeren.

Waarvoor gebruikt u een frees?

Frezen worden gebruikt voor het verspanen van materialen zoals aluminium, staal en hout. Er zijn verschillende soorten frezen beschikbaar. Veel gebruikte modellen zijn onder andere:

  • Bovenfrezen
  • Kantenfrezen
  • Lamellenfrezen

Een frees is erg eenvoudig in te stellen en vervolgens te gebruiken. Frezen, of frees, is afgeleid van het Franse woord fraiser. Dit betekent krullen of golven. Er zijn twee manieren om te frezen. Het is mogelijk om tegenlopend te frezen en meelopend te frezen. Bij meelopend frezen is de rotatierichting en de richting waarin het werkstuk beweegt hetzelfde. Bij tegenlopend frezen bewegen ze beide een andere kant op, en lopen ze in tegengestelde richting van elkaar.

Meelopend of tegenlopend frezen

Is het nodig om meelopend of tegenlopend te frezen? Dat is natuurlijk afhankelijk van uw werkzaamheden. Over het algemeen wordt er in harde kunststoffen vrijwel altijd meelopend gefreesd. In hout en zachte kunststoffen wordt bijna altijd tegenlopend gefreesd. Soms is het nodig om bij lange, dunne freesgereedschappen tegenlopend te frezen. Dat is nodig omdat er door de lengte torsie en buiging optreedt in het gereedschap. Het gereedschap loopt herhaald vooruit op de voeding en relaxeert weer doordat de voeding de spanning wegneemt. Door tegenlopend te frezen loopt de buiging en torsie in tegenovergestelde voedingsrichting, wat ervoor zorgt dat het gereedschap minder resoneert. Let op dat u alleen meelopend kunt frezen op een volautomatische machine.

Benodigdheden voor de frees

Zoals eerder genoemd is een frees dus een onderdeel voor een complete freesmachine. Natuurlijk heeft u daarom, wanneer u een frees koopt, ook andere benodigdheden nodig. Frezen horen ook tot het snijgereedschap. Ze worden in de frees of op een (CNC)freesbank bevestigd. Hiermee kunt u vervolgens lineaire materialen bewerken. Wat het te bewerken materiaal is, bepaalt op welke manier de frezen gekoeld zijn. Als u bijvoorbeeld kunststof moet bewerken, worden ze vaak met perslucht gekoeld. Andere factoren waar u op moet letten zijn onder andere het materiaal van de frezen (dit zegt bijvoorbeeld veel over snijsnelheid van de frezen) en de geometrieën worden gemaakt voor het te bewerken materiaal.

De frezen van Kaltenbach Tools

Bij Kaltenbach Tools kunt u terecht voor een ruim assortiment frezen. Wilt u een frees kopen voor een project of voor uw bedrijf? Wij helpen u graag verder. We richten ons altijd op de mens, en de wensen die u heeft voor een frees. Vervolgens kijken we pas naar de meest geschikte apparatuur en specifieke oplossingen voor uw situatie. Die kunt u natuurlijk bij ons kopen. Heeft u een frees nodig? Dan hebben wij de juiste apparatuur die aan al uw eisen voldoet en de klus voor u kan klaren.

Welke frees heeft u nodig?

Zoals u kunt lezen kunt u bij Kaltenbach Tools dus terecht voor verschillende soorten frezen. Er zijn een aantal factoren waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een frees om in de freesmachine te bevestigen. Wij zetten ze handig voor u op een rij:

  • U moet rekening houden met het type uitsparing dat u in het materiaal wilt maken
  • Er zit verschil tussen de diameter van de frees
  • Er zit bovendien verschil in de hardheid van het metaal waarmee de frees gemaakt is. Met een frees van een harde staalsoort kunt u beter door hardhout en andere harde materialen heen. Die frezen zijn dan ook kwalitatief beter.

Mogelijkheden voor kopen en leasen

Bij Kaltenbach Tools bieden we u natuurlijk de mogelijkheid om apparatuur te kopen, maar u kunt ook bij ons terecht voor het leasen van machines. Leasen bij Kaltenbach Tools gaat altijd op maat. Op die manier heeft u de mogelijkheid om werkkapitaal vrij te houden om mee te investeren. Ook wordt uw leencapaciteit niet aangetast. Een frees leasen biedt dus bedrijfseconomische en fiscale voordelen. Wilt u een van onze frezen of andere metaalbewerkingsmachines leasen? Wij stemmen de betalingstermijnen af op de cashflow die u met het bedrijfsmiddel genereert. Neem gerust contact op om de mogelijkheden van het leasen van een frees met ons te bespreken.

Service en onderhoud voor frees

Heeft u een frees of andere apparatuur van Kaltenbach Tools? Dan kunt u ook altijd rekenen op onze service voor onderhoud. Dit preventief onderhoud is de beste manier om storingen aan frezen te voorkomen en de levensduur van uw machine te verlengen. Onze goed opgeleide, gespecialiseerde technici komen bij u langs om het onderhoud aan de apparatuur uit te voeren. De frees (en/of andere apparaten) worden een of twee keer per jaar volledig gecontroleerd op het juist functioneren. Natuurlijk horen het doorsmeren en olie verversen en de algehele controle ook bij het onderhoud. Voor meer informatie over onze onderhoudscontracten voor frezen, neemt u contact met ons op.

Kies voor kwaliteit en service van Kaltenbach Tools

Koopt u een frees van Kaltenbach Tools, dan kunt u naast een product van hoge kwaliteit ook altijd rekenen op onze uitstekende service. Wij geven altijd vakkundig en passend advies voor uw bedrijf en situatie. Bovendien voeren we het periodiek onderhoud uit om uw frees en andere apparatuur in goede conditie te houden. We voeren deze werkzaamheden uit in de hele Benelux. Wij hebben de klant altijd op de eerste plaats staan: we kijken naar uw wensen en gaan vervolgens op zoek naar de juiste apparatuur en de beste oplossing die hierbij past. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen, en wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor een van onze frezen? Neem dan contact met ons op.

Bestel frezen eenvoudig online

De nieuwe frees voor uw bedrijf of uw project bestelt u bij Kaltenbach Tools. Voor meer informatie, persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte, of wanneer u wilt weten wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van service en onderhoud, neemt u contact op via het formulier hier op de site. U kunt ook bellen naar 088-0283000 of een mail sturen naar info@kaltenbachtools.nl.