Alles voor staal en ander metaal

Bij Kaltenbach-Tools weten we alles van staal en ander metaal; van complete machines tot freeskoppen. Wij vinden staal het mooiste product van de wereld. Staalbewerking is dan ook ons specialisme. Onze klanten zijn te vinden in de metaalverwerkende en staalverwerkende industrie. Wij leveren vooral machines voor profiel- en metaalbewerking. Maar wij hebben nog veel meer te bieden als het gaat over verspanen, niet-verspanen, productie-automatisering, hydrauliek, enz. Bij Kaltenbach-Tools gaat het altijd eerst om de mens met zijn specifieke wensen en daarna om machines en oplossingen op maat die daarbij passen. Qua kennis, techniek, assortiment, kwaliteit en service zijn wij onze tijd altijd vooruit geweest. Ook in de 21ste eeuw, waarin digitale technieken een enorme vlucht hebben genomen bieden wij voor al uw productieproblemen een passende oplossing.

Freesmachines

Wanneer u gaat frezen, is het van belang dat uw freesmachine en uw freesgereedschap van goede kwaliteit zijn en dat u hiermee de bewerkingen uit kunt voeren die u wilt. Dit geldt ook voor de freeskoppen. Bij Kaltenbach-Tools hebben we over een groot en divers assortiment. Werken met staal en andere soorten metaal is ons vak en wij doen dit met veel passie en toewijding. Wij beschikken over diverse freesmachines, waaronder CNC-frezen en boor-freesmachines. Of u nu staal, aluminium of legeringen wilt frezen, ronde freesbewegingen wilt maken of een verticale freeskop nodig heeft, wij hebben er de machines en toebehoren voor.

Freeskoppen

De frees is een cilindervormig gereedschap dat op de freeskop zit. Aan de omtrek van de frees zitten scherpe tanden. Zodra deze in contact komen met het product, nemen ze stukken uit het materiaal. Afhankelijk van het type machine, kan de freeskop kan in diverse richtingen bewegen. De freeskop staat in contact met een gereedschapsmagazijn. Hier wordt het gereedschap gewisseld. Zo kunnen er in één sessie meerdere verspanende bewegingen worden uitgevoerd en kan het product meerdere type bewerkingen ondergaan. Het gereedschap hoeft ondertussen dus niet handmatig verwisseld te worden. Elk gereedschap heeft zijn eigen eigenschappen en specifieke toepassing, zodat u elke bewerking kunt uitvoeren die u wilt.

Frezen van staal

Hoe bewerkbaar het staal is dat u wilt frezen, hangt af van de legeringselementen, de warmtebehandeling en het productieproces. Zachte staalsoorten dienen dan ook anders bewerkt te worden dan hardere staalsoorten. Bovendien zijn er verschillende soorten freestechnieken die elk zijn eigen voor- en nadelen hebben. Zo kunnen sommige technieken gecombineerd gebruikt worden, terwijl andere slechts op bepaalde producten toepasbaar zijn. Het gebruiken van de juiste freesmachines, freeskoppen en freesgereedschappen is hierbij dus van belang.

Service en onderhoud

U wilt natuurlijk niet dat uw freesmachine stil komt te staan. Goed onderhouden van uw machine is de beste manier om storingen te voorkomen. Wanneer u de levensduur van uw machine wilt verlengen, laat u deze regelmatig onderhouden. Onze gespecialiseerde technici controleren een of twee keer per jaar uw machine. Daarbij controleren ze of deze nog juist functioneert, zullen ze hem doorsmeren en de olie verversen. Zij willen vanzelfsprekend ook de freeskoppen en freesgereedschappen in hun controles meenemen. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Contact met Kaltenbach-Tools

Voor freesmachines met hun bijbehorende freeskoppen en freesgereedschappen kunt u terecht bij de specialisten van Kaltenbach-Tools. Bestel bij ons eenvoudig online wat u aan materialen of producten u nodig heeft. Of neem contact met ons op voor meer informatie, persoonlijk advies, service en onderhoud. Wij staan graag voor u klaar. Een vrijblijvende offerte behoort ook tot de mogelijkheden. Neem contact met ons op via het contactformulier, per e-mail info@kaltenbachtools.nl of bel naar 088-0283000.