Veilig werken dankzij lichtschermen

Wilt u een lichtscherm kopen? Dan bent u bij Kaltenbach-Tools aan het juiste adres. Wij hebben allerlei metaalbewerkingsmachines te koop, inclusief alle toebehoren zoals een lichtscherm. Met een lichtscherm zorgt u ervoor dat u of uw medewerkers veilig met de machines kunnen werken. Bovendien kunnen we garanderen dat u bij ons altijd producten van de beste kwaliteit krijgt. Ook doen we ons best om uw bestelling zo snel mogelijk bij u af te leveren. Bestel onze producten eenvoudig online. Of lees verder om meer te weten te komen over onze lichtschermen.

Een lichtscherm

Met een lichtscherm creëert u eenvoudig een barrière tussen uzelf en de machine. Een lichtscherm bestaat uit een zender en een ontvanger. De zender stuurt infrarood stralen naar de ontvanger. Zolang deze straal ongehinderd van de ene naar de andere unit kan gaan, is er niets aan de hand. Wordt de straal onderbroken, bijvoorbeeld doordat iemand tussen de zender en ontvanger in gaat staan, dan wordt direct de automatische noodstop van de machine ingeschakeld. Met lichtschermen kunt u dus voorkomen dat iets of iemand per ongeluk bij de werkende machine komt. Zo kunt u de veiligheid op de werkplek garanderen.

Lichtschermen en muting

Geavanceerde lichtschermen kunt u zo instellen dat ze perfect aansluiten bij uw behoeftes. Zo kunt u bijvoorbeeld af en toe het apparaat muten. Dit betekent dat het mechanisme voor een korte periode uitgeschakeld wordt. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer producten of materialen in- of uitgevoerd moeten worden. Door het lichtscherm aan te passen aan de omstandigheden binnen uw bedrijf kunt u zorgen dat producten ongestoord langs de sensor kunnen, maar mensen niet. Een lichtscherm is dus niet hinderlijk voor de productiviteit.

Hier kunt u rekening mee houden

Bij het plaatsen van lichtschermen is het goed om rekening te houden met verschillende factoren, zoals:

  • Onderlinge beïnvloeding van verschillende lichtschermen
  • Reflectie door spiegelende oppervlakken
  • Flitsen van lasbewerking
  • De lichtinval

Voor een optimale beveiliging is het dus wijs om u te laten adviseren over de correcte instelling.

Bestel uw lichtscherm via de webshop

Lichtschermen bestellen kan heel eenvoudig via onze webshop. Dan zullen wij het lichtscherm zo snel mogelijk bij u leveren. Heeft u nog vragen, wilt u advies of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Gebruik hiervoor het contactformulier of stuur een mailtje naar info@kaltenbachtools.nl. U kunt ook bellen naar 088-0283000.