Ons diverse assortiment

Bij Kaltenbach-Tools B.V. beschikken we over een uitgebreid assortiment aan machines en andere hulpmiddelen voor het bewerken van staal. Staalbewerking is al jarenlang ons vak. Om ons werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, is daar goede apparatuur voor nodig. Daarom streven we naar het leveren van kwaliteit en betrouwbaarheid om onze klanten tevreden te stellen. Wij hebben een ruim aanbod met een groot aantal machines en zagen op voorraad. De lintzaag is daar een voorbeeld van.

Aandrijving van de lintzaag

De lintzaag is een zaag die beschikt over een zaagblad van soms wel een paar meter lang, vandaar de naam ‘ lint’. Het zaagblad wordt om de twee wielen van de zaagmachine heen gespannen. Het onderste wiel wordt op zo’n manier aangedreven dat het zaaglint van boven naar beneden beweegt. Deze aandrijving gebeurt door middel van een elektromotor. Deze zaag is geschikt om lange zaagsneden mee te maken en om hele dikke materialen door te komen. Een lintzaag kan gebruikt worden voor hout, maar ook voor metaalsoorten.

Lintzaag

Werking van de zaag

Het is mogelijk om met een lintzaag bochten in het zaagwerk te zagen. De zaag is verkrijgbaar in verschillende varianten en is bedoeld voor het bewerken van metaal. De lintzaag heeft een lage snelheid en moet regelmatig gekoeld worden om oververhitting en beschadiging te voorkomen. De wielen die worden aangedreven om de het zaaglint te laten bewegen, zijn in veel gevallen voorzien van een rubberen rand. Dit ter bescherming van het zaagblad en de lintzaag.

Vragen en advies over de zaag

Als u meer informatie wilt over onze lintzaag of over onze andere producten in het assortiment, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van vrijblijvend advies. Service en klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel.