Alles voor uw cirkelzaagmachine voor metaal

Bij Kaltenbach-Tools weten we alles van staal en ander metaal; van complete machines tot het zaagblad van een cirkelzaag. Wij vinden staal het mooiste product van de wereld. Staalbewerking is dan ook ons specialisme. Onze klanten zijn te vinden in de metaalverwerkende en staalverwerkende industrie. Wij leveren vooral machines voor profiel- en metaalbewerking. Daarbij hebben wij nog veel meer te bieden als het gaat over verspanen, niet-verspanen, productie-automatisering, hydrauliek, enz. Bij Kaltenbach-Tools gaat het altijd eerst om de mens met zijn specifieke wensen en daarna om machines en oplossingen op maat die daarbij passen. Qua kennis, techniek, assortiment, kwaliteit en service zijn wij onze tijd altijd vooruit geweest. Ook in de 21ste eeuw, waarin digitale technieken een enorme vlucht hebben genomen bieden wij voor al uw productieproblemen een passende oplossing. Of het nu gaat om de juiste cirkelzaagmachine of het beste zaagblad voor de cirkelzaag, wij zorgen dat het precies past uw bedrijf.

Cirkelzaagmachines voor metaal

Bij Kaltenbach-Tools hebben we diverse cirkelzaagmachines in ons assortiment. De zaagtafel is bij elke machine ingebouwd in de constructie. De verschillen zitten bijvoorbeeld in de diameter van de zaag, waarmee het metaal in diverse afmetingen kan worden gezaagd. Hoe groter de diameter, hoe groter de zaagdiepte. We beschikken over volautomatische en halfautomatische cirkelzaagmachines, ook met een zaagsnede van onderen en een draaibare zaagtafel voor metaal, en ook over een hydraulische koud cirkelzaagmachine voor het haaks zagen van buizen, uitlaatpijpen, enz. U vindt bij ons dus de machine bij uw voorkeuren past. Bovendien bieden wij alle toebehoren voor uw cirkelzaag, zoals het zaagblad.

Zaagblad cirkelzaag

Zaagbladen voor een cirkelzaag zijn er voor elk materiaal. Ze worden over het algemeen gekenmerkt door het aantal tanden, de diameter van het zaagblad en de grootte van het asgat.

  • De diameter: deze geeft de grootte van het zaagblad aan en verschilt per zaagmachine;
  • De zaagtanden: deze uitsteeksels aan de gekartelde rand van het zaagblad kunnen groot of klein zijn en verschillen in aantal, afhankelijk van het te bewerken materiaal;
  • Het asgat: is de open cirkel in het midden van het zaagblad en moet passen bij de zaagmachine. Wanneer dit niet het geval is, gebruikt u een verloopring.

Vertanding zaagblad cirkelzaag

We graag nog iets dieper in op de vertanding van het zaagblad van een cirkelzaag. De zaagtanden van een cirkelzaag zorgen ervoor dat het zaagblad door het materiaal kan snijden. Elk materiaal heeft zijn eigen dikte, robuustheid en sterkte. Daarom zijn er verschillende zaagbladen voor verschillende materiaalsoorten. Zo kiest u voor staal bijvoorbeeld een hardmetalen zaagblad. Voor dunne varianten van aluminium is het beter een negatieve vertanding te hanteren. Daarbij komt dat hoe groter het aantal zaagtanden is, hoe langzamer het zaagblad door het materiaal gaat en hoe fijner de afwerking is. Hoe kleiner het aantal zaagtanden, hoe sneller het zaagblad door het te zagen materiaal gaat en hoe grover de afwerking. Kaltenbach-Tools biedt vele soorten zaagbladen voor uw cirkelzaag. Er is er altijd één die aan uw wensen voldoet. Vraag onze experts om persoonlijk advies.

Een zaagblad voor uw cirkelzaag

Ook voor uw cirkelzaag heeft Kaltenbach-Tools het ideale zaagblad. Bij ons bestelt u eenvoudig de producten die u nodig heeft. Wilt u persoonlijk advies? Wij vertellen u graag met welk zaagblad uw cirkelzaag het beste resultaat geeft. Ook voor service en onderhoud kunt u bij ons terecht. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Dit kan via het contactformulier, per e-mail info@kaltenbachtools.nl, of bel naar 088-0283000.